Saxofoonles

Saxofoon

Op een saxofoon kun je je heerlijk uitleven. Hij is veelzijdig van klankkleur en wordt in alle muziekstijlen gebruikt, van klassiek tot pop, van jazz tot wereldmuziek.

De saxofoon is een vrij jong instrument. Hij werd rond 1840 door de Belgische instrumentbouwer Adolphe Sax uitgevonden.  De meest gebruikte saxofoon is de altsaxofoon. Jonge leerlingen beginnen soms met een sopraansaxofoon – omdat hij kleiner is hoeven je handen niet zo groot te zijn, en is hij ook lichter.

Je kunt beginnen met saxofoon spelen als je voortanden gewisseld zijn en de rest van je gebit ook ongeveer compleet is. Het hangt ook een beetje van je lengte af. Als je nog erg klein bent, kun je de saxofoon nog niet zo goed vasthouden. Het beste is om even te proberen of het gaat. Sommige kinderen kunnen op hun achtste al beginnen, anderen iets later. Als je als volwassene wilt beginnen, kan dat ook, als je maar enthousiast genoeg bent.

In de lessen leer je de saxofoon spelenderwijs beheersen. We werken aan techniek, houding en toonvorming en er komen zo veel mogelijk muziekstijlen aan bod. Zo kun je zelf ontdekken welke stijl je het meeste aanspreekt.

Vonk beschikt over een aantal huurinstrumenten. Als je overweegt om een eigen instrument aan te schaffen is het belangrijk om met je docent hierover te overleggen. Hij kan je het beste adviseren.

Oefenen? Hoe meer hoe beter, want oefening baart kunst: oefen het liefst elke dag minimaal 20 minuten.

Docent: Bernd Jahn
Lesdag: donderdag en vrijdag

Onderstaand vind je een overzicht van alle lesmogelijkheden voor saxofoon. Vermeld bij inschrijving (formulier klik hier) de gewenste lesvorm.  

Tarieven

Lesvormen: 

individuele lessen van 20 minuten: € 18,10 per les 
individuele lessen van 30 minuten: € 26,26 per les

duolessen** van 30 minuten: € 14,97 per les, per persoon

triolessen** van 30 minuten: € 9,95 per les, per persoon
triolessen** van 45 minuten: € 14,97 per les, per persoon 

De lessen worden in overleg tussen cursist en docent ingeroosterd. Bij instroom later in het jaar worden alleen de nog te volgen lessen in rekening gebracht. Voor jaarcursussen geldt een proefperiode van 10 lesweken (zie inschrijfvoorwaarden).

** Duo- en triolessen zijn alleen mogelijk bij voldoende geschikte aanmeldingen. Bij te weinig aanmeldingen kan i.o.m. de docent een andere lesvorm gekozen worden.

Kennismakingslessen:

4 lessen van 20 minuten inclusief gratis gebruik saxofoon. Kosten € 63,00

Knipkaart:

Met een knipkaart spreekt u in overleg met de docent 10 lessen van 20 of 30 minuten af.

Knipkaart lessen van 20 minuten: € 22,50 per les
Knipkaart lessen van 30 minuten: € 34,00 per les

Een knipkaart is strikt persoonlijk en geldig tot 1 jaar na de eerste les. De lessen worden in overleg tussen cursist en docent afgesproken. Lessen kunnen tot maximaal 24 uur van tevoren afgezegd worden. Bij latere afmelding wordt deze les niet ingehaald.

* alle tarieven zijn exclusief 21 % BTW. Vanaf 21 jaar bent u BTW plichtig.