Carina Mathot

Ik ben beeldend kunstenaar, docente beeldende vorming, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Mijn passie is de liefde voor de beeldende kunst. Door deze zelf te beoefenen en dit uit te dragen en mijn kennis te delen met een ieder die geïnteresseerd is in kunst: Aan de gemotiveerde amateurschilder en/of de geïnteresseerde kunstkenner.

Ik volgde mijn schilder/tekenopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ik tevens M.O. tekenen en kunstgeschiedenis studeerde. Daarna specialiseerde ik mij in vlakglastechnieken door het volgen van Internationale Masterclasses in Vlakglastechnieken aan de Academie in Maastricht. Later specialiseerde ik mij meer in kunstbeschouwing door het volgen het Colloquium Moderne Kunst, Mythologie en Filosofie aan de Vrije Academie, de Open Universiteit en de HOVO aan de VU te Amsterdam. Mijn kunstdisciplines zijn monumentale schilder– en glaskunst en ik werk in opdracht voor bedrijven en overheden. Ik exposeer regelmatig in galeries in binnen- en buitenland.

Ik geef beeldende vorming, kunsteducatie en kunstbeschouwing bij instellingen o.a. bij Stichting Vonk en voor particulieren. Ik organiseer masterclasses, schilderworkshops en schildervakanties in binnen-en buitenland. Mijn galerie/studie, Atelier Mathot is gelegen aan een van de oudste grachten van de historische binnenstad van Gouda, gevestigd in een historisch pand, een voormalige plateelbakkerij.
In de galerie exposeer ik een selectie van mijn glasobjecten en schilderijen. Tevens vindt u een uitgebreide foto- documentatie van mijn monumentale opdrachten en kunstprojecten. Atelier Mathot is tevens de locatie voor de Kunstsalon, waar beeldende masterclasses, workshops en lezingen over cultuurhistorie en kunstbeschouwing worden gegeven.