Evelien van der Kamp

begon op 6- jarige leeftijd met vioollessen in Den Helder. Na een aantal jaar privéles te hebben gevolgd in Amsterdam bij o.a. Julia Veerling begon zij in 2002 haar vioolstudie in de vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met als hoofdvakdocent Ilona Sie Dhian Ho. In de zomer voorafgaand aan haar laatste jaar vioolstudie in de bachelor kreeg zij de vraag om altviool te gaan spelen tijdens een kamermuziekcursus, welke zij met beide handen aangreep. Ze kon dat jaar vervolgens ook aan het conservatorium wat altvioollessen volgen.

Na het behalen van haar Bachelor diploma vervolgde Evelien haar vioolstudie maar nu aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg  (bij o.a. Wouter Vossen en David Früwirth, München), waardoor zij ook een deel van die opleiding kon besteden aan een altvioolstudie bij Marc Tooten. Zij behaalde hier in 2011 haar Master diploma uitvoerend musicus.

Opgroeiend in een muzikaal gezin werd de basis voor het spelen van kamermuziek al vroeg gelegd dat ontwikkelde zich, naast de studie, vooral tijdens de diverse zomercursussen waar zij in binnen- en buitenland aan deelnam.

Ook speelt Evelien van jongs af aan veel in  orkesten, waaronder het Jeugd Orkest Nederland, het AKO, vele projecten bij het Nationaal Jeugd Orkest en jarenlang als concertmeester bij het Bataafs Symfonie Orkest, waarbij zij ook een aantal keer mocht soleren.

Momenteel is Evelien werkzaam als freelance (alt)violiste; zo speelt zij o.a. regelmatig in het Holland Symfonie Orkest en  begeleidt sinds enige jaren wekelijks een euritmie gezelschap in verschillende kamermuziekformaties, hieruit is haar pianotrio Jardin des Images ontstaan.