Bob Wijtsma

Bob begon op 8 jarige leeftijd met klassieke gitaarlessen bij Dik van der Kaaden en wist vanaf dat moment dat muziek maken zijn roeping was. Na vier jaar klassiek gitaar, besloot hij elektrische gitaar te spelen. Hij werd toegelaten op de HAVO voor muziek en Dans en het Rotterdams conservatorium CODARTS. Sindsdien is Bob met ontzettend veel plezier en passie gaan lesgeven. Daarnaast is hij eigenaar van de Vlaardingse gitaarschool.

Van 2004 t/m 2010 speelde hij in de band Xystus waar hij vele poppodia betreden heeft en meerdere albums mee uitbracht. Hoogtepunten uit zijn carrière tot nu toe waren de shows met Equilibrio in 2008 en de Karmaflow show in 2015 samen met het Metropool orkest. Sinds 2015 tot heden is hij zeer actief met zijn band Ex Libris waar ze in 2018 en 2019 drie album releases hebben uitgebracht.

Verder speelt Bob met de band Ayreon het complete “into the electric castle” album met niemand minder dan “Fish”(ex zanger Marillion) en vele andere internationale artiesten. Op 13,14 en 15 september 2019 speelden ze in rock tempel 013 Tilburg (4 x uitverkocht) voor 12.000 man uit 64 landen! Het hele concert is 2020 verschenen op DVD , Blu ray, CD & vinyl.

Kreeg les van: Dik v/der Kaaden, Erik Ball, Menno Gootjes (Focus), Leendert Haaksma (Anouk, Soulvation, Trijntje Oosterhuis), Rogier Wagenaar (Claudia de Breij, Waylon), Age Kat (the Frog, Rick DeVito, Valensia) en Martijn v Agt (Anouk, Ilse de Lange).

Speelde in voorprogramma’s van o.a : Epica, Machine Head, Autumn, Trial of Tears en Kamelot.

Speelt in bands: Ex Libris, akoestisch duo met Dianne van Giersbergen

Foto credits: Tonnie Westerbeke

Youtube video's: