Blokfluitles

Blokfluit

De blokfluit is een prachtig klinkend instrument. Je kan er jaren les op krijgen. Toch kan het ook een opstap zijn naar een ander instrument.

Op de blokfluit kan je verschillende soorten muziek spelen: renaissance (1400-1600) barok (1600-1750), modern, pop of jazz.  Met blokfluit kan je heel leuk samenspelen, eventueel met andere instrumenten.
6 of 7 jaar is een goede leeftijd om te beginnen met blokfluitles. Gewoonlijk beginnen kinderen dan met een sopraanfluit. Deze is precies groot genoeg voor de handen en is niet te zwaar. Na een aantal jaren kan worden overgestapt op de (grotere) altblokfluit. 

Als je de weg weet op de sopraan- en altblokfluit kan je in principe ook op de grotere tenor- en basfluit spelen. Hoe groter de blokfluit des te lager klinkt het instrument.

In de lessen wordt uit een methode  gespeeld. Dit is een boek om alle noten en grepen op de blokfluit te leren. Met de nieuwe noten worden leuke (swingende) stukjes gespeeld. Thuis kan je de stukjes oefenen met een cd waar de begeleiding op staat. In de les worden de stukjes gespeeld met cd, piano of zonder begeleiding.

Verder worden alle basisbegrippen in de muziek goed geleerd. Je leert dus niet alleen hoe de noten heten, maar ook wat er met alle tekens in de muziek wordt bedoeld.

De blokfluit is zeer geschikt voor groepsles, maar er kunnen ook individuele lessen mee gevolgd worden.

Lesdag: woensdag en vrijdag
Docent: Alie Jongenburger