Home >> Beeldend >> Lezingen

Lezingen

Kijken naar Schilderkunst

   

‘Zonder tijdslot veilig naar de mooiste musea ter wereld’
In het najaar 2020 start in de theaterzaal van het Cultuurhuys De Kroon te Waddinxveen de laatste reeks lezingen over De Collectievorming van de beroemdste musea in Europa, Rusland en Noord-Amerika.Veilig* zittend op uw stoel brengt u een virtueel bezoek aan de beroemdste musea ter wereld. Elke lezing is gewijd aan een museum, waarbij de hoogtepunten van de collectie, het gebouw en de presentatie centraal staan. De lezingen worden gegeven door Carina Mathot, beeldend kunstenaar en docente Beeldende vorming en Kunstbeschouwing.
Alle musea die besproken worden zijn persoonlijk door Carina Mathot bezocht. 

Kijken naar Schilderkunst is een lezingencyclus van acht ochtenden en een dagexcursie.
1.  24 sept.: National Gallery, Washington
2.    1okt.: Villa Borghese, Rome
3.    8 okt.: Collectie Calouste Gulbekian, Lissabon
4.  15 okt.:  Paul Klee Centrum, Bern
5.  29 okt.:  Ashmolean Museum, Oxford
6.    5 nov. : Pergamon museum, Berlijn
7.  12 nov.:  Collectie Thyssen-Bornemisza, Madrid
8.  19 nov.:  Victoria en Albert museum. Londen
9 en 10, 26 nov: Excursie naar…

Tijd:   vanaf donderdag 24 september 2020 van 10.00 tot 12.00 uur.
Kosten:  € 161,00
Locatie:  Cultuurhuys De Kroon, Gouweplein 1, 2741 MW Waddinxveen 
Inschrijven via met CODE B7

*deelnemers ontsmetten bij binnenkomst in Cultuurhuys de Kroon hun handen. Ze worden begeleid bij het betreden en verlaten van de zaal via een eenrichtingssysteem. Ze nemen hun jassen mee naar binnen en hangen ze over hun eigen stoel. De stoelen in de zaal staan op minimaal 1,5 m afstand van elkaar. De klimaatinstallatie wordt regelmatig gecontroleerd. 

 

 

Carina Mathot is beeldend kunstenaar en docente beeldende vorming, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Zij volgde haar schilder/tekenopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij tevens M.O. tekenen en kunstgeschiedenis studeerde. Zij specialiseerde zich in kunstbeschouwing door het volgen het Colloquium Moderne Kunst, Mythologie en Filosofie aan de Vrije Academie, de Open Universiteit en de HOVO van de VU te Amsterdam. Zij geeft kunsteducatie en kunstbeschouwing bij instellingen en voor particulieren. Zij geeft schilderworkshops en organiseertschildervakanties. Zij is gespecialiseerd in monumentale schilder- en glaskunst en werkt in opdracht voor bedrijven en overheden. Zij exposeert regelmatig in galeries in binnen- en buitenland. www.ateliermathot.com