Home >> Beeldend >> Korte Cursussen en Workshops

Korte Cursussen en Workshops

Workshop in 2 lessen: Botanisch Tekenen

Planten en bloemen zijn vergankelijk. Je kan ze in een vaas zetten, maar je kan ze ook tekenen en op die manier je eigen herbarium aanleggen. In twee tekenlessen krijgen beginners en gevorderden alle instructies om zelf aan de slag te gaan. Docente Annemarie van Hooff zorgt voor begeleiding en materiaal.
lesdagen: donderdag  - startdatum uitgesteld tot nader bericht. Schrijf alvast in - mochten de workshops niet doorgaan zijn er geen verplichtingen!
lestijd: van 16.00 – 18.00 uur
kosten: € 30,00 (€ 36,30*) inclusief materiaal
Inschrijven met CODE B9


Korte cursus Schilderen in vrijheid voor beginners of gevorderden op donderdagavond

Hoe zou jij de wereld mooier willen maken; wat zou jij willen laten zien? Heb je een eigen verhaal of wil je juist een ode brengen aan de wereld om ons heen? Aan de hand van een zelfgekozen thema en materiaal ga je aan de slag om jouw eigen verhaal vorm te geven: ga experimenteren met je favoriete materiaal: acrylverf, olieverf, collage of een mengelmoes van materialen. Je gaat uit van een plakboekfoto, een krantenknipsel, een object, een kunstwerk of misschien wel een mooi verhaal. We gaan spelen met de inhoud en met materiaal totdat jouw eigen verhaal in beeld tot uitdrukking komt.

Docent: Niels Smits van Burgst
Start cursus: let op - begin is uitgesteld tot nader bericht! Schrijf wel alvast in - mocht de cursus niet doorgaan zijn er geen verplichtingen! 
Lestijd: 19.30 - 21.30 uur
10 wekelijkse lessen
Kosten: € 132,00 (€ 159,72*) exclusief materiaal
Inschrijven met CODE B8

Cursisten ontvangen voor begin van de cursus bericht met alle benodigde informatie.

Niels Smits van Burgst (Maassluis 1970) heeft landelijke bekendheid gekregen door zijn deelname aan het populaire tv-programma 'Sterren op het Doek', waarin drie kunstenaars een schilderij van een bekende Nederlander maken. In 2008 portretteerde Niels de rocker Bennie Jolink en in 2015 Jan Mulder: beide keren schilderde hij het winnende portret.

Niels omschrijft zichzelf als 'hedendaags Genreschilder'. Hij schildert al zo'n 35 jaar scènes uit het alledaagse leven. Vroeger waren dat alleen portretten en landschappen. Later werden het complete avonturen uit private of publieke vakantie-albums met een vlotte schilderstoets. Zijn werk is te zien bij diverse nationale en internationale galeries en musea. Niels geeft lessen in de schilderkunst aan oa. de Foudgumse School (Friesland), de Wackers Academie (Amsterdam), l'Atelier de Peinture(Aix en Provence) , de Klassieke Academie (Groningen), Vrije Academie t Pad(Kesteren), l'Atelier de Peinture(Grenoble) en Parkvilla te Alphen.


Modern Schilderen: 'Reizen in en met je schilderij' - start in septemer 2021!