Home >> Beeldend >> Korte Cursussen en Workshops

Korte Cursussen en Workshops

Korte cursus Schilderen in vrijheid voor beginners of gevorderden op donderdagavond

Hoe zou jij de wereld mooier willen maken; wat zou jij willen laten zien? Heb je een eigen verhaal of wil je juist een ode brengen aan de wereld om ons heen? Aan de hand van een zelfgekozen thema en materiaal ga je aan de slag om jouw eigen verhaal vorm te geven: ga experimenteren met je favoriete materiaal: acrylverf, olieverf, collage of een een mengelmoes van materialen. Je gaat uit van een plakboekfoto, een krantenknipsel, een object, een kunstwerk of misschien wel een mooi verhaal. We gaan spelen met de inhoud en met materiaal totdat jouw eigen verhaal in beeld tot uitdrukking komt.

Docent: Niels Smits van Burgst
Start cursus: donderdag 24 september 2020 
Lestijd: 19.30 - 21.30 uur
10 wekelijkse lessen
Kosten: € 132,00 (€ 159,72*) exclusief materiaal
Inschrijven met CODE B8

Cursisten ontvangen voor begin van de cursus bericht met alle benodigde informatie.

Niels Smits van Burgst (Maassluis 1970) heeft landelijke bekendheid gekregen door zijn deelname aan het populaire tv-programma 'Sterren op het Doek', waarin drie kunstenaars een schilderij van een bekende Nederlander maken. In 2008 portretteerde Niels de rocker Bennie Jolink en in 2015 Jan Mulder: beide keren schilderde hij het winnende portret.

Niels omschrijft zichzelf als 'hedendaags Genreschilder'. Hij schildert al zo'n 35 jaar scènes uit het alledaagse leven. Vroeger waren dat alleen portretten en landschappen. Later werden het complete avonturen uit private of publieke vakantie-albums met een vlotte schilderstoets. Zijn werk is te zien bij diverse nationale en internationale galeries en musea. Niels geeft lessen in de schilderkunst aan oa. de Foudgumse School (Friesland), de Wackers Academie (Amsterdam), l'Atelier de Peinture(Aix en Provence) , de Klassieke Academie (Groningen), Vrije Academie t Pad(Kesteren), l'Atelier de Peinture(Grenoble) en Parkvilla te Alphen.


Modern Schilderen: najaar 2020
Thema
: Maak je eigen meesterstuk naar aanleiding van je favorite schijlderij    

We hebben allemaal verschillende voorkeuren voor een bepaalde stijl of een bepaalde schilder.
Welk schilderij zou je het liefst zelf graag boven de bank aan de muur willen hebben?
Werkwijze: Iedere cursist kiest een Meesterstuk: Vervolgens gaan we deze keuze interpreteren.
Door het gekozen meesterstuk om te zetten in een andere stijl komt de persoonlijkheid van jezelf als schilder naar boven! 
Ben je een realist, een expressionist, een impressionist of heb je een voorkeur voor een meer abstraherende stijl?
Denk bij je keuze na over de toepasbaarheid binnen de opdracht:
‘Een geheel abstract Mondriaan interpreteren in iets realistisch lijkt me zeer ambitieus.
Evenals bijvoorbeeld De Nachtwacht te gaan abstraheren’.              
Programma: Start dinsdagmiddag 21 januari 2020: Powerpointpresentatie met terugblik op de Décollages en de schilderijen in een van de nieuwe technieken of een combi van verschillende technieken.
Toelichting op de nieuwe opdracht. Start opdracht: Maak je eigen meesterstuk: 28 januari/4 februari/ 11 februari/18 februari; Evaluatie. Voorjaarsvakantie. Vervolg 3 maart/ 10 maart/17 maart/24 maart, Eindevaluatie. 13 maart Excursie.
Materialen, technieken en formaat zijn vrij: Gemengde technieken/acryl/ pastel/ pastelpotloden/zachte grafiet/houtskool en Ecoline. Toepassingen van bijvoorbeeld de technieken van de vorige cursussen zoals Décollage/Schuifschilderijen/ Grattage etc.

Start cursus: dinsdag 22 september 2020
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Docente: Carina Mathot
Kosten: € 132,00 (€ 159,72*), CODE B2B: vermeld bij  inschrijving de cursuscode

Knipkaart Tekenen en Schilderen voor beginners en gevorderden


Op donderdag 3 september 2020 starten de nieuwe jaarcursussen op de ochtend (9.30 - 12.00 uur) en de middag (13.00 - 15.30 uur) bij Annemarie van Hooff. Voor deze jaarcursussen van 30 lessen is het mogelijk om een knipkaart met 10 lessen te kopen. De cursist bepaalt zelf wanneer hij zijn lessen wil volgen. Tip: overleg met Annemarie of je een thematisch blok van lessen achter elkaar kan volgen. Een knipkaart is strikt persoonlijk en geldig tot 1 jaar na de eerste les.

Knipkaart 10 lessen van 2,5 uur. Kosten € 165,00 (€ 199,65*). CODE B6

Op het leerlingenblog van Annemarie krijg je een indruk van de variëteit aan werken die in haar lessen ontstaan www.cursistenwerkwaddinxveen.blogspot.com 

Vermeld bij inschrijving de cursuscode

* kosten inclusief 21% BTW voor deelnemers ouder dan 21 jaar