Home >> Beeldend >> Korte Cursussen en Workshops

Korte Cursussen en Workshops

KinderKunst: er staat momenteel nog geen nieuwe cursus KinderKunst gepland


Modern Schilderen: Najaar 2019

Thema: We vervolgen de cursus Nieuwe Schildertechnieken met deel 3, tevens het laatste deel in deze serie: De Décollage.

Décollage is geïnspireerd op het Nouveau Réalisme in Parijs.
Décollage als beeldende techniek is de werkwijze waarbij delen van opgeplakte posters losgemaakt en verwijderd worden, waarbij de onderliggende lagen tevoorschijn komen en deel gaan uitmaken van het nieuwe beeld. Décollage heeft sterke verwantschap met demontage en vormt in deze betekenis het omgekeerde van collage. Franse kunstenaars die in de jaren jaren 50 met décollage technieken experimenteerden waren Jacques de la Villeglé, Raymond Hains en François Dufrêne, die in 1960 aan de wieg stonden van het Nouveau réalisme.            

Programma:op 24 sept.: Powerpointpresentatie met terugblik op de schuifschilderijen, de frottage en de grattage. Toelichting op de nieuwe techniek: Décollage. 1 okt/8 okt/en 15 okt.: Experimenten met de Décollage op verschillende manieren.

29 okt.: Evaluatie Décollage-technieken. 5 november/12 nov./ 19 nov.: Maken van een groter schilderij in een van de nieuwe technieken of een combi van verschillende technieken.
26 november; eind-evaluatie. 3 december Excursie.

Formaat vrij.
Materialen en technieken: We kiezen acryl, pastel, pastelpotloden, zachte grafiet, houtskool en Ecoline.
Technisch ligt de nadruk het gebruik van acryl mediums, vertragers en flowimprovers voor de acryl.
Gebruik van glasplaten!

Vanaf dinsdag 24 september, van 14.00 tot 16.00 uur. 

Docente: Carina Mathot

Kosten: € 129,00 (€ 156,09*), CODE B2A: vermeld bij  inschrijving de cursuscode

in het voorjaar 2020 start een tweede blok lessen van 10 weken.

 

Knipkaart Tekenen en Schilderen voor beginners en gevorderden


Op donderdag 5 september 2019 starten de nieuwe jaarcursussen op de ochtend (9.30 - 12.00 uur) en de middag (13.00 - 15.30 uur) bij Annemarie van Hooff. Voor deze jaarcursussen van 30 lessen is het mogelijk om een knipkaart met 10 lessen te kopen. De cursist bepaalt zelf wanneer hij zijn lessen wil volgen. Tip: overleg met Annemarie of je een thematisch blok van lessen achter elkaar kan volgen. Een knipkaart is strikt persoonlijk en geldig tot 1 jaar na de eerste les.

Knipkaart 10 lessen van 2,5 uur. Kosten € 162,00 (€ 196,02*). CODE B6

Op het leerlingenblog van Annemarie krijg je een indruk van de variëteit aan werken die in haar lessen ontstaan www.cursistenwerkwaddinxveen.blogspot.com 

Vermeld bij inschrijving de cursuscode