Home >> Agenda >> Expositie door cursisten van Annemarie van Hooff van 20 december 2018 tot

Expositie door cursisten van Annemarie van Hooff van 20 december 2018 tot

donderdag 21 februari 2019
Tijdstip: 
gedurende de openingstijden van de bibliotheek

 

Van 20 december tot 21 februari zijn er in de vitrines en gangen van de Kroon de meest recente werken te zien van de deelnemers aan de tekenlessen bij Annemarie van Hooff. Zij verkenden de afgelopen maanden elk hun eigen leefomgeving. Hun ontdekkingsreis begon met een houtskooltekening van de voordeur, een krant op de eettafel, een doorkijkje naar de gang, een verstilde stoel. De collage techniek zorgt voor een extra uitdaging bij de zoektocht naar de dieptewerking. Was dit de opmaat naar de ultieme vrijheid?
In de weken die volgden werden de cursisten steeds vrijer. Met de huiskamer worden ook de comfortzones verlaten, onbekende wegen bewandeld en kaders doorbroken. Tenslotte kwamen de cursisten uit bij de grote fotocollage aan de muur van de Kroon met scenes uit het oude Waddinxveen. Details ervan werden verwerkt in abstracties.

De bezoeker wordt getrakteerd op een afwisselende tentoonstelling, met daarin elementen uit een voor ieder herkenbare leefomgeving, weergegeven in tekeningen, schilderijen en mixed media. De toegang is gratis.