Home >> Accordeon

Accordeon

Accordeon - de draagbare versie van een piano? Daarmee doe je de accordeon te kort, want hij kan veel meer: in tegenstelling tot een piano, keyboard, elektrische piano of orgel kan je elke toon van een dynamiek voorzien. Wat dat betekent? Dat je elke toon als het ware 'aanblaast', als bij een blaasinstrument. Door de lucht vanuit de blaasbalg te doseren kan je tonen tijdens het indrukken van de toetsen en knoppen sterker of zachter maken. Op die manier gaat muziek ademen en 'leven'. Naast de voor ons herkenbare toetsen die hetzelfde werken als bij elk toetsinstrument, heb je ook nog beschikking over akkoorden. Die liggen onder de losse knopjes onder je linkerhand. Je beschikt met een enkel instrument dus feitelijk over een heel dynamisch orkest. Nieuwsgierig geworden? Laat je wegwijs maken door onze docent René Torenstra. Lesvormen en tarieven vind je hier.

Informeer voor lessen op vergevorderd niveau door een mail naar info@stichtingvonk.nl te sturen.